Стало відомо, про що говоритимуть Порошенко з Олландом

Стало відомо, про що говоритимуть Порошенко з Олландом

Ексклюзив
Укрінформ
Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Франції основними темами для обговорення з його французьким колегою Франсуа Олландом будуть двосторонні відносини країн, санкції проти Росії, припинення війни на Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомили дипломатичні джерела.

"Зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента (Французької - ред.) Республіки (Франсуа Олланда - ред.) запланована на 11:00 у Єлисейському палаці. Вона має завершитися спільною заявою для журналістів. При цьому прес-конференція президентів не планується", - зазначив співрозмовник агентства.

За словами іншого дипломата, основними темами переговорів лідерів двох країн будуть двосторонні відносини між країнами, "виконання Мінських домовленостей, мирне врегулювання конфлікту на сході України, санкції проти Росії, а також питання відновлення суверенітету та територіальної цілісності України".

Крім того, частину з цих питань буде порушено під час зустрічей з головами обох палат французького парламенту Національних зборів та Сенату.

Згідно з порядком денним роботи голови Національних зборів Франції Клода Бартолона, зустріч з українським Президентом передуватиме переговорам у Сенаті. Зустріч Петра Порошенка з головою Сенату Жераром Ларше запланована на 15:30 за Києвом у Люксембурзькому палаці.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат Франції 8 червня переважною більшістю голосів ухвалив резолюцію, положення якої з одного боку підтверджують прихильність Франції до повного визнання суверенітету України, але з іншого - закликають уряд Франції до поступового та часткового пом’якшення санкцій проти РФ. У зв’язку з цим МЗС України оприлюднило офіційний коментар, що резолюція свідчить про недостатнє усвідомлення французькими сенаторами, наскільки глибоко РФ порушує міжнародне право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-