Клімкін обговорив права політв'язнів з Держсекретарем Ватикану

Клімкін обговорив права політв'язнів з Держсекретарем Ватикану

Укрінформ
Порушення прав політв'язнів у Криму та у Росії обговорював сьогодні під час зустрічі з Держсекретарем і керівником уряду Ватикану П'єтро Паролін міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це у п'ятницю на прес-брифінгу у Києві поінформував міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кілька хвилин тому ми обговорювали з Держсекретарем і керівником уряду Ватикану П'єтро Паролін питання наших політичних в'язнів у Росії та питання наших політичних в'язнів у Криму. Я просив використати можливості католицької церкви, можливості її контактів для того, щоб звільнити наших політичних в'язнів", - повідомив Клімкін.

Крім того, зазначив він, сьогодні у Женеві у рамках сесії з прав людини проходить круглий стіл за участю Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Як підкреслив глава МЗС, питання прав українських політв'язнів обговорюються й розглядаються нині, "саме з фокусом їхнього звільнення та необхідності консолідації з цією метою усіх міжнародних зусиль".

За словами Клімкіна, "у нас є 12 політичних в'язнів на території Росії, 16 політв'язнів на території Криму і, на жаль, багато наших хлопців на території Донбасу. Ми намагаємося просувати їхні проблеми за допомогою різних механізмів, у тому числі у Мінську", - сказав Клімкін. 

Крім того, зазначив він, "ці питання ми ставимо на всіх міжнародних майданчиках, зокрема - у Раді з прав людини, оскільки окуповані території у нас є, а прав людини насправді там немає".

Він також розповів, що "через Раду з прав людини, через можливості Ради Європи та механізми ОБСЄ ми намагалися й намагатимемося далі просувати можливості моніторингового механізму цих міжнародних організацій на території окупованого Криму".

Як підкреслив глава МЗС, "без такого моніторингу не буде можливості відстежити всю цю лавину порушень прав людини на території окупованого Криму. І саме це буде нашим ключовим пріоритетом на майбутнє у рамках зустрічей на всіх міжнародних майданчиках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-