В ООН кажуть, що слова Пан Гі Муна про

В ООН кажуть, що слова Пан Гі Муна про "Росію-мировотворця" - його справа

Укрінформ
Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер утримався від коментарів стосовно дипломатичного скандалу, який виник між Україною і ООН після заяви генерального секретаря ООН Пан Гі Муна на Петербурзькому економічному форумі щодо "провідної ролі" Росії у врегулюванні ряду регіональних конфліктів, в тому числі в Україні.

"Сьогодні тут (у Верховній Раді - ред.) ми зібралися, щоб святкувати започаткування програми реформування Верховної Ради та виділення відповідних коштів. Переконаний, що висловлювання генерального секретаря є справою генерального секретаря, і будь-які коментарі щодо цього варто очікувати від Ради безпеки ООН", - наголосив Вокер, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Як повідомляло агентство, Україна обурена заявою, яку зробив Пан Гі Мун з приводу "вирішальної ролі, яку Росія може відіграти у припиненні конфліктів". Зокрема, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що він більше не вважає, що у генсека залишився якийсь моральний авторитет.

Раніше генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, у якій йдеться про те, що Росія "грає вирішальну роль ... у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з поширенням зброї масового ураження".

У підсумку промова, яку виказав генсек, дещо відрізнялася, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно мова йшла про те, що Москва грає дуже важливу роль, і в ООН дуже сильно розраховують на "лідерство Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-