Парламент запустив проект

Парламент запустив проект "Рада за Європу"

Укрінформ
У Верховній Раді підписали лист про наміри між ВР, представництвом ЄС в Україні та Програмою розвитку ООН в Україні.

Цим документом започатковано новий проект ЄС/ПРООН "Рада за Європу", який спрямований на зміцнення інституційних спроможностей Ради, підвищення якості процедур прийняття законів, а також підвищення відкритості парламенту та прозорості його роботи перед суспільством, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця програма є для нас дуже важливою. Верховна Рада навіть у найважчі часи була тим майданчиком, який виводив країну з кризи. Вона має посідати передові позиції також в процесі реформування", - наголосив спікер Андрій Парубій.

Він зауважив, що у цьому скликанні Верховної Ради більше половини депутатів є новими, які пройшли Майдан та АТО. Крім того зараз ВР має високий потенціал конструктивної співпраці з урядом країни.

"Ми сповнені сил і оптимізму, що Верховна Рада буде спроможна повною мірою продемонструвати потужний потенціал, який має це скликання українського парламенту", - сказав Голова ВР.

В свою чергу представник ЄС в Україні Посол Ян Томбінські привітав Верховну Раду з ухваленням документа, що особливо важливо напередодні річниці Конституції.

"Разом з Європейським парламентом та ООН ми розробили 52 рекомендації щодо внутрішніх реформ Верховної Ради. Ця дорожня карта є важливим елементом у спостереженні за ходом реформ та за їх оцінкою. Проект "Рада за Європу" дозволить перетворити Верховну Раду у відкритий та прозорий орган з високим рівнем довіри, на інституцію, яка здатна швидко реагувати на запити громадян та адаптуватися до сучасних реалій", - сказав Томбінські.

Представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер у свою чергу зауважив, що згадана програма допоможе Верховній Раді у підготовці якісного законодавства та створення умов для його імплементації. Він наголосив, що програма складатиметься з трьох компонентів, зокрема: перший - стосується вдосконалення процесу прийняття законів, другий ключовий напрямок - це реформування Секретаріату Верховної Ради та підвищення її інституційної спроможності, третій - це відкритість і прозорість Верховної Ради у її відносинах з суспільством.

"Хотів би зазначити, що ця робота розпочиналася ще за часів, коли головою Верховної Ради був нинішній Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Тож ми всі сподіваємося, що цей проект також сприятиме ефективній співпраці між усіма гілками влади в Україні", - сказав Вокер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-