Петренко анонсує масове звільнення суддів часів Януковича

Петренко анонсує масове звільнення суддів часів Януковича

Укрінформ
Близько тисячі суддів, призначених за часів президентства Віктора Януковича, покинуть свої посади.

Як повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, на 800 вже вільних посад невдовзі будуть оголошені конкурси, передає «Дзеркало Тижня».

"Відповідно до остаточного тексту імплементаційного закону, закону про судоустрій, прийнятому в парламенті, і, як я розраховую, який буде підписаний Президентом, передбачається, що судді, призначені на свої посади за старої Конституції на 5-річний термін, припиняють свої повноваження і не переводяться у нову структуру судів. Судді на звільнені посади призначаються тільки шляхом конкурсу", – сказав міністр, перебуваючи в Європарламенті.

Петренко уточнив, що мова йде про 1800 суддів, призначених в основному за часів президентства Віктора Януковича, і на сьогоднішній день вже припинені повноваження 800 таких служителів Феміди.

"На ці 800 звільнених посад вже повинні бути оголошені конкурси. Ще близько 1000 перебувають в процесі завершення своїх 5-річних повноважень. Інформація про те, що судді, призначені за часів Януковича, будуть працювати 7 років, - міф", - підкреслив глава Мін'юсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-