Нацрада сказала, хто позмагається за радіочастоти Криму і Херсонщини

Нацрада сказала, хто позмагається за радіочастоти Криму і Херсонщини

Укрінформ
Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко назвав тих, хто, за його інформацією, змагатиметься у конкурсі за нові радіочастоти мовлення на південь Херсонщини і анексований Росією Крим.

Дану інформацію Артеменко оприлюднив у п'ятницю у Херсоні на прес-конференції в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми оголосили конкурс на частоти - 4 частоти, це у Чаплинці, Василівці, Генічеську (Херсонської області - ред.). На сьогодні на цей конкурс будуть подаватися (будуть подавати заявки - ред.), за моєю інсайдерською інформацією, місцеві (херсонські - ред.) мовники, будуть подаватися кримські татари, буде подаватися Меджліс, будуть подаватися Суспільне телебачення і Національне радіо", - розповів голова Нацради.\

Він зазначив, що заявки на участь у даному конкурсі приймаються протягом двох місяців від дня оголошення конкурсу. "А потім дається місяць на те, щоб прийняла рішення (хто переміг у конкурсі - ред.) Національна рада. Ми через два місяці подивимося, хто кращий, хто не кращий, у кого є можливості, хто просто ля-ля-ля, а нічого зробити не може, просто піар. І звичайно, ми приймемо це рішення не за місяць, а протягом тижня ми зробимо", - сказав Артеменко.

Він також наголосив, що для запуску мовлення переможцям конкурсу дається, за законом, один рік. Але у нинішніх умовах, з огляду на ситуацію, що склалася, це великий термін, і мовлення треба буде розпочати значно раніше. "Він (переможець конкурсу - ред.) має бути готовий (до цього - ред.)", заявив Артеменко.

Як повідомлялося, у районах Херсонщини, які межують з окупованою територією Криму, багато населених пунктів досі не покриваються якісним сигналом українського телебачення і радіо. Водночас жителі населених пунктів прикордонних Каланчацького, Чаплинського, Новотроїцького, Скадовського і Генічеського районів Херсонщини можуть якісно приймати з Красноперекопського передавального центру у Криму заборонені російські теле-і радіоканали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-