Ар’єв про люстрацію: «Бодатися» з КС складу Януковича – не кращий шлях

Ар’єв про люстрацію: «Бодатися» з КС складу Януковича – не кращий шлях

Укрінформ
ВР свідомо уникла європейських рекомендацій і не захотіли усунути юридичні суперечності в Законі про люстрацію.

Про це на сторінці Facebook написав народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв, повідомляє прес-служба БПП «Солідарність».

«Про проблеми в Законі про люстрацію, співавтором якого я є, ще кілька місяців тому говорила Венеціанська комісія. Але деякі політики з Самопомочі замість того, щоб зробити розумний хід і внести зміни за рекомендаціями Венеціанки, і нівелювати подання в Конституційний Суд, обрали шлях «бодатися» з КС складу Януковича. А склад за законом змінювати не можна, інакше Європейський Суд з Прав Людини, за прикладом справи Волкова, поновив би їх миттєво», – зазначив парламентар.

«Тобто і антикорупційний комітет Верховної Ради, і вся Рада загалом, свідомо уникли європейських рекомендацій і не захотіли усунути юридичні суперечності закону. В результаті, можемо отримати небезпечне рішення.

Проте, кричати “зрааада!” рано. Якщо визнають неконституційним лише частково, зміни від Мінюсту, які давно лежать в антикорупційному комітеті ВР, треба ухвалити і люстрація знову діятиме. Просто голові цього комітету зараз це – політично невигідно. Принцип “чим гірше, тим краще” знову повернувся. Тільки в 2010 році це погано закінчилося для всіх», – наголосив народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-