Прем'єр-міністр зустрівся із членами Наглядової Ради директорів YES

Прем'єр-міністр зустрівся із членами Наглядової Ради директорів YES

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із Наглядовою Радою директорів YES. Сторони обговорили проведення реформ в Україні, стан виконання Мінських домовленостей, а також продовження санкцій щодо РФ.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Ялтинська Європейська Стратегія – це гарний майданчик для дискусій, достатньо цікавий і продуктивний, - зазначив Володимир Гройсман. - Надзвичайно добра традиція і дуже якісний і необхідний захід для нашої держави. Але сьогодні він є і дуже символічним, оскільки ми усі хочемо, щоб один з наступних заходів відбувся в Ялті".

Голова Уряду подякував наглядовій раді директорів YES за зусилля "для наповнення змістом цих зустрічей".

Голова Наглядової Ради YES Александр Кваснєвський вручив запрошення Володимиру Гройсману на 13-ту Щорічну зустріч Ялтинської Європейської стратегії, що відбудеться 15-17 вересня 2016 року. «Цього року я, як завжди, організовую нашу щорічну YES-зустріч, і я сподіваюся, що у цей час ви знайдете можливість і ми зможемо почути вас протягом нашої конференції», - зазначив він.

Прем'єр-міністр поінформував співрозмовників про те, що Уряд затвердив План пріоритетних дій до кінця 2016 року. "Головне наше завдання – макроекономічна стабільність", - зауважив він.

Одним із стратегічних пріоритетів Уряду Володимир Гройсман назвав європейську та євроатлантичну інтеграцію, продовження взаємодії із Міжнародним валютним фондом. У фокусі уваги Уряду – завершення ратифікації Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу, а також лібералізація візового режиму з Європейським Союзом для України. Володимир Гройсман наголосив, що Україна виконала усі вимоги Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму. "Це не питання, яке сьогодні стосується тільки влади, це питання стосується українських громадян", - зауважив він.

Прем'єр-міністр наголосив на важливості внесених Верховною Радою України змін до Конституції у частині правосуддя та законодавства, що дозволять оновити судову систему.

Сторони також обговорили стан виконання Мінських домовленостей та продовження політики санкцій відносно Російської Федерації.

У зустрічі взяли участь Голова Наглядової Ради YES, Президент Польщі (1995–2005) Александр Квасьнєвський, Президент Європейського Парламенту (2002-2004) Пет Кокс, засновник YES, Групи EastOne Віктор Пінчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-