Чубаров: Відновлення територіальної цілісності - тест для української нації

Чубаров: Відновлення територіальної цілісності - тест для української нації

Укрінформ
Питання відновлення територіальної цілісності України - це тест для української нації на створення власної держави, а неповернення Криму є загрозою для всієї України.

Про це у ході публічних дебатів: "Майбутнє Криму: чи можлива реінтеграція? Як і коли?" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можливо, це звучатиме не зовсім коректно, але питання відновлення територіальної цілісності України, включаючи територію окупованого Криму, - це тест на здатність або нездатність української етнічної і політичної нації на створення власної держави", - заявив Чубаров.

За його словами, відмова від повернення Криму є загрозою для всієї України. 

"Чи можлива реінтеграція? Відповідь настільки проста, але вона має бути зрозумілою усім громадянам України. Неповернення - ось що є загрозою для України", - підкреслив Чубаров.

За його словами, той факт, що 30,7% українських громадян вважають сьогодні питання Криму неактуальним - результат неефективності влади.

"Це оцінка нашій владі і нашому суспільству, оцінка тому, що ми не робимо досить ефективних дій для повернення Криму. Це повинно нас мобілізувати на нашу подальшу роботу", - зазначив політик.

Він повідомив, що на Заході вже є думки "здати Україну Путіну".

"Потрібно все зробити, щоб наші партнери не пішли на якісь переговори з Путіним, оскільки на Заході вже є такі думки, щоб здати Україну Путіну. Розмови про подібні сценарії мені доводилося неодноразово чути під час робочих зустрічей з нашими партнерами. Але ми повинні зробити все, аби не дати планам здати Україну реалізуватися, щоб у Заходу не було іншого виходу, як захищати нас. Більш того - той, хто говорить, що питання Криму неактуальне, по суті, здає Україну Путіну", - вважає Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з соцдослідженнями Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, 69% опитаних українців вважають, що Крим повинен входити до складу України, і 54% громадян вірять у можливість повернення окупованого півострова під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-