Мін'юст пропонує нардепам

Мін'юст пропонує нардепам "останній інструмент" для повернення грошей "сім'ї"

Укрінформ
Ухвалення закону про цивільну конфіскацію активів, здобутих корупційним шляхом, дасть змогу повернути в Україну арештовані на закордонних рахунках гроші оточення екс-президента Януковича.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час спільної прес-конференції з очільником міжнародної неурядової антикорупційної організації Transparency International Ukraine Хусе Угасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу звернутися до депутатів парламенту, щоб на наступному тижні був розглянутий закон про цивільну конфіскацію, який розроблявся протягом останніх декількох місяців Мінюстом, нардепами та експертами», - сказав міністр.

За словами Петренка, закон про цивільну конфіскацію є останнім інструментом, який Мінюст пропонує правоохоронним органам, щоб вони завершили розслідування у справах екс-високопосадовців і повернули до українського бюджету гроші, арештовані як в українських банках, так і за кордоном. Міністр пояснив, що ухвалення зазначеного закону дасть можливість правоохоронцям направляти рішення українських судів до компетентних органів іноземних країн, де арештовані активи колишніх високопосадовців, з тим, щоб у подальшому повернути їх до українського бюджету.

За словами Петренка, наразі на банківських рахунках арештовано близько 1,5 мільярда доларів колишніх високопосадовців режиму Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-