Україна переходить від політики споживання до стратегії розвитку - Президент

Україна переходить від політики споживання до стратегії розвитку - Президент

Укрінформ
Україна залишається рішуче налаштованою на реформи, які вже активно впроваджуються разом із МВФ і Світовим банком.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні Регіональної групи МВФ та Світового банку, яке вперше відбувається в Україні.

«Важливо, щоб люди відчували позитивні зміни. Ось чому Україна переходить від політики споживання до політики стратегії розвитку. Це те, на чому грунтується наш план дій», - цитує главу держави його прес-служба.

Президент поінформував про досягнутий прогрес на шляху реформування, зокрема у частині боротьби з корупцією та реформи судочинства. «Ми перезапустили систему боротьби з корупцією в державі, повертаємо довіру до банківської системи і відновлюємо право на справедливість», - підкреслив він.

Порошенко закликав міжнародних партнерів до консолідації зусиль з підтримки України, в якій створюються комфортні умови для іноземного бізнесу та інвесторів.

Водночас він подякував міністрам фінансів та главам національних банків 15 країн, які взяли участь у зустрічі, за послідовну підтримку України на шляху необхідних трансформацій.

«Ваша допомога та солідарність мають важливе значення для успіху на шляху макроекономічної стабілізації в Україні», - наголосив Президент.

Він також провів зустріч із першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном та обговорив з ним питання співпраці України та МВФ.

Україна входить до складу Регіональної групи країн-членів МВФ на чолі з Нідерландами. Членами цієї групи є 15 країн (Нідерланди, Україна, Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Кіпр, Люксембург, Македонія, Молдова, Румунія, Хорватія, Чорногорія). За аналогією з Регіональною групою країн-членів МВФ Україна входить до складу Регіональної групи країн-членів СБ на чолі з Нідерландами. До цієї групи входять 13 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-