Порошенко розчарований, що з

Порошенко розчарований, що з "чорної бухгалтерії" ПР зробили "чемодан з компроматом"

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що він і глава СБУ Василь Грицак не знали про існування документів щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я спитав Грицака, чи бачив він ці документи. Він мені сказав, що він їх не бачив. Мені він повідомив про них, отримавши інформацію від Трепака. Відповідно, я цих документів не бачив. Я бачив їх лише у публікації Української правди", - сказав Президент.

Він також висловив впевненість, що "оприлюднення (документів - ред.) не полегшить розслідування".

Президент України Петро Порошенко розчарований у тому, що замість розслідування справу про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів тримали два роки як компромат.

"Мені вже зараз відомо, що такі документи існують не тільки в НАБУ. Джерело походження цих документів – правоохоронні органи. Я розчарований тим, що замість того, щоб розслідувати ці документи два роки, ми використовуємо якісь чемодани з компроматом", - сказав він.

Президент наголосив, що "ті, хто використовують це для цього (використання документів як компромат- ред.), мають бути притягнути до відповідальності".

"Не за передачу. Але я впевнений, що оприлюднення не полегшить розслідування. У нас же мета – не дискредитувати когось, а притягнути до відповідальності, яке має закінчитися вироком", - сказав Порошенко.

За словами Президента, генерал Віктор Трепак, який передав ці документи НАБУ, не звільнений з СБУ. "Він є кадровим офіцером, ми в умовах війни, СБУ є військова організація, не можна кинути заяву і піти", - сказав він.

"Якщо Трепак мав ці документи, як генерал чи офіцер СБУ, він мав або доповісти керівництву, або порушити кримінальну справу і визначати за підсудністю, по яких статтях і хто її має розслідувати", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-