Порошенко: Ніякого офшорного скандалу не було

Порошенко: Ніякого офшорного скандалу не було

Укрінформ
Ніякого офшорного скандалу не було – було професійне розслідування команди журналістів, які знайшли кілька фактів.

Таку заяву зробив Президент Петро Порошенко на прес-конференції у Києві, відповідаючи на запитання щодо своєї офшорної компанії з «Панамського архіву».

«Ніякого офшорного скандалу не було. Було об'єктивне, журналістське розслідування. Яке виявило декілька фактів. Факт перший - була зареєстрована компанія, яка займалася виведенням грошей. Відповідь - компанія не мала банківського рахунку. Не було ніяких переказів. Компанія була створена з однією метою - передача активів компанії Порошенка в сліпий траст, щоб відділити владу від бізнесу», - заявив Порошенко. 

За його словами, в Україні будуть сплачені всі податки, й ні про які намагання мінімізувати ці витрати не йшлося. «Компанія була створена з однією метою – передача бізнесу президента Порошенка у сліпий траст, як я й обіцяв», - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що «були надані переконливі докази, що до передачі активів мінекономіки й НБУ підтвердили, що передача активів спеціального ліцензування не потребує», а також, що трастова компанія Ротшильдів зробила «на моє прохання по кожному кроку заяву про прозору передачу активів у довірче управління».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-