Шульц і Шимонович привітали судову реформу в Україні

Шульц і Шимонович привітали судову реформу в Україні

Укрінформ
Європарламент позитивно оцінює внесення конституційних змін у процесі імплементації реформи правосуддя в Україні.

Про це заявив президент законодавчого органу Євросоюзу Мартін Шульц, повідомляє кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Вітаю голосування Верховної Ради України щодо конституційної реформи у частині судочинства. Це є вагомий крок для утвердження верховенства права у демократичних інституціях в Україні», - наголосив президент Європарламенту.

До того ж, помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович вітає ухвалені вчора парламентом України зміни до Конституції у системі судоустрою.

«Я позитивно оцінюю і вітаю ці зміни. Це покладе розмежування між владою і судовою системою, що є надзвичайно важливим і що приведе до неупередженості суддів», - сказав Шимонович.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Верховна Рада України ухвалила запропонований Президентом проект закону № 3524 "Про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя".

Законопроект спрямований на забезпечення незалежності судової влади, підвищення вимог та професійних стандартів до суддівського корпусу, обмеження імунітету суддів до функціонального, оптимізацію системи судоустрою, забезпечення інституційної спроможності прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень, а також на забезпечення безперервної та ефективної роботи органів судової влади на перехідний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-