Ващиковський: НАТО має допомогти Україні протидіяти зовнішнім загрозам

Ващиковський: НАТО має допомогти Україні протидіяти зовнішнім загрозам

Укрінформ
НАТО має допомогти Україні та Грузії протидіяти зовнішнім загрозам.

Про це під час виступу в рамках Вроцлавського безпекового форуму (WSF 2016) в четвер заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

"Однією з наших цілей має бути зміцнення сили і можливостей України та Грузії протидіяти зовнішнім загрозам”, - заявив Ващиковський.

Він підкреслив, що країни-члени не можуть дозволити, щоб якась третя сторона могла впливати на процес розширення НАТО.

Ващиковський зазначив, що Організація повинна зберегти репутацію "об’єднаної і сильної”.  

Якщо короткострокові інтереси стануть на нашому шляху і нас зможуть поділити, то це значно послабить організацію і погіршить безпекову ситуацію у регіоні”, - зауважив він.

Глава МЗС Польщі назвав нинішню політику Росії “агресивною і ревізіоністською”.

“Росія підриває суверенітет інших країн і становить загрозу для Заходу як цілісності... Росія кидає виклик світопорядку, який спирається на міжнародних принципах, які сформувалися після Холодної війни”, - підкреслив польський дипломат.

Він додав, що в політичному словнику Росії ключовими словами зараз є “військова сила” і вона повернулася до агресивної риторики періоду Холодної війни.

Міністр зауважив також, що Росія зараз не є дружньою країною для Заходу, але з нею потрібно вести діалог. “Але цей діалог має спиратися на прагматичні, раціональні відносини”, - зауважив він.

Ващиковський також наголосив на необхідності зміцнення військової присутності НАТО на сході, що може гарантувати безпеку цілому регіону.

“НАТО має бути тут, інакше організація матиме проблеми”, - резюмував глава польської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-