На місце нинішніх суддів мають прийти нові незаангажовані люди - Порошенко

На місце нинішніх суддів мають прийти нові незаангажовані люди - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що на місце нинішніх суддів в суддівську систему мають прийти чесні, незаангажовані, неполітизовані, патріотичні, професійні люди. 

Про це він сказав у четвер в парламенті під час голосування за реформу судової системи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме ця конституційна реформа в частині правосуддя відкриває цей шлях", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що зараз немає більш важливої реформи, ніж судова.

"Ми зробили важливі кроки у боротьбі з корупцією. Дякуючи рішучій позиції Верховної Ради було створено НАБУ і укомплектовано його таким чином, щоб забезпечити його незалежність, створено Національне агентство запобігання корупції, спеціалізована антикорупційна прокуратура", - зауважив Президент.

"Але все це марно, тому що за гучними арештами, за гучними затриманнями корупціонерів судді за тридцять сріблеників відпускають їх на волю", - додав він.

Керівник держави нагадав, що "нам соромно було дивитися в очі родин Небесної сотні за те, що злочинці і вбивці були відпущені під заставу і відразу ж зникли з України, опинившись в Росії". 

"Багато інших випадків, коли стискаються кулаки: ну як це можна терпіти", - сказав Порошенко.

І при цьому, за його словами, Президент не має права втручатися в жодну конкретну судову справу. 

Саме тому, наголосив керівник держави, так важливо і життєво необхідно перезавантажити судову систему і поміняти суддівський корпус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-