"Чорна бухгалтерія" регіоналів: НАБУ вивчає 841 аркуш документів

Укрінформ
Національне антикорупційне  бюро отримало від колишнього першого заступника голови СБУ ВіктораТрепака 841 аркуш документів, які містять облік витрат за період з 2008 по 2012 роки із зазначенням прізвищ та отриманих сум.

Про це на брифінгу в середу заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці сторінки, заповнені від руки, містять дати, прізвища та ініціали, суму виданих коштів, та короткий опис статті витрат. Всього до НАБУ передано 841 лист за період з 2008 по 2012 роки. На кожному аркуші приблизно 30 записів, усього, за попередніми підрахунками, в переданих матеріалах міститься близько 25 тис. рядків. Суми, які вказані в цих рядках, різні - є суми по 5 доларів, і є мільйонні суми. Жодних інших документів - архівів, якихось бухгалтерських документів, ні від Віктора Трепака, ні від кого іншого НАБУ не отримувало", - сказав Ситник.

Він додав, що за попереднім аналізом, особи, які заповнювали ці аркуші, заповнювали свій рядок самостійно, бо було дуже багато видів почерків.

Стосовно того, яке доказове значення мають ці документи, Ситник зазначив, що "безумовно, питання тут є": "На мою думку, в сукупності з іншими доказами ці документи можуть мати доказове значення, але після проведення ретельного розслідування, почеркознавчих експертиз та інших слідчих дій". 

Він поінформував, щойно було закінчено допит заявника по цій справі Віктора Трепака. Його проводили детективи НАБУ, а процесуальне керівництво здійснює особисто спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький, який також брав участь у допиті.

"Зараз розпочато процедуру ідентифікації тих осіб, які  вказані в цих документах, з використання того обладнання, яке було передано НАБУ Федеральним бюро розслідувань. Усі ці записи відцифровані і зараз ми маємо можливість проводити як слідчу, так і аналітичну роботу по цих записах", - повідомив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-