Єлісєєв заявив, що Москва згодна на збройну місію на Донбасі

Єлісєєв заявив, що Москва згодна на збройну місію на Донбасі

Укрінформ
Російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі.

Про це сказав заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"За підсумками переговорів у "нормандському форматі" ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ, і в перспективі - із залученням усіх країн ОБСЄ. Адже нам необхідний консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона", - зазначив він.

Єлісєєв додав, що деякі критики заявляють, що Київ видає бажане за дійсне. "Насправді це не так, адже я ще раз наголошую, що у нас є чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ. Єдине, що я зазначу, що лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже мають робити експерти і фахівці для того, щоб напрацювати і подати відповідні пропозиції на затвердження голів країн "нормандської четвірки", - наголосив він.

За словами заступник глави АП, під час останньої телефонної розмови в "нормандському форматі" 23 травня вночі були досягнуті певні домовленості, які, на жаль, не були реалізовані, оскільки Росія заблокувала і проігнорувала всі заплановані в цьому контексті заходи.

"Зокрема, вони відмовилися їхати до Берліна на консультації експертів у "нормандському форматі" для обговорення політичного компоненту та компоненту безпеки для врегулювання ситуації на Донбасі. Вони були не готові предметно обговорювати питання про розгортання на Донбасі нової збройної поліцейської місії ОБСЄ під час консультацій у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ", - повідомив він.

У той же час заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін спростував заяву Костянтина Єлісєєва про згоду Росії на військову місію на Донбасі.

"Для обговорення цих питань є сформовані формати. В першу чергу, це контактна група, яка збереться в Мінську, а також ОБСЄ, в рамках якої відповідне рішення і повинно бути прийнято", - сказав він "Інтерфаксу".

Карасін заявив, що Росія "такої згоди не давала", додавши, що в даному випадку "багатослівність київських стратегів лише заважає справі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-