Нардепи провалили створення

Нардепи провалили створення "офшорної " ТСК

Укрінформ
Народні депутати не змогли створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ, щодо використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

За відповідний проект постанови №4704 проголосували лише 108 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що необхідність прийняття даної постанови зумовлена публікаціями 3 квітня 2016 року матеріалів розслідування, які вийшли під назвою "панамські документи" та серед яких згадуються прізвища Президента Петра Порошенка та голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Крім того, згодом у ЗМІ з'явилася інформація і про можливу причетність до офшорів міністра фінансів Олександра Данилюка.

"Метою проекту постанови є здійснення парламентського контролю за станом неупередженого та прозорого розслідування фактів наявності офшорних компаній у Президента України П.О. Порошенка, голови Національного банку України Гонтаревої В.О., міністра фінансів України О.О. Данилюка та вищих посадових інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави", - вказали автори документа.

Проектом постанови також пропонувалося визначити кількісний склад та порядок формування відповідної ТСК, її завдання, термін роботи та термін заслуховування її звіту про виконану роботу. Зокрема, до Комісії мали увійти 19 народних обранців, а працювати вона мала протягом 6 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-