Європарламенту розповіли про агентів

Європарламенту розповіли про агентів "руского міра"

Укрінформ
Економічна криза зменшила можливості для просування впливу путінського режиму у сусідніх країнах, але амбіції "руского міра" ще діятимуть на середньострокову перспективу.

Про це йдеться у дослідженні "Агенти "руского міра" у регіоні протистояння", презентованому у вівторок у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Нинішня економічна криза у Росії певною мірою підірве спроможності адміністрації Путіна посилювати намагання впливати на політику у сусідніх регіонах. Однак це не зменшить амбіцій російського лідера продовжувати проект "руского міра" та утримувати свої сфери впливу у коротко- та середньостроковій перспективі", - зазначає автор дослідження Орися Луцевич.

Експерт переконана, що Росія продовжить використання неурядових організацій для просування своєї зовнішньої політики.

"Паралельно Кремль також продовжить застосування важелів навколо мови, історії, релігії, етнічної геополітики з метою приваблення країн регіону до "руского міра" та просування євразійської православної ідентичності", - йдеться у дослідженні.

Також, як прогнозує Луцевич, прокремлівські групи, зокрема в Україні та Молдові, отримають "ребрендінг", щоб приховати своє російське походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-