Перший день Надії Савченко у Раді

Перший день Надії Савченко у Раді

Фоторепортаж
Укрінформ
У перший же свій робочий день в парламенті Надія Савченко встигла наробити «шороху». Судячи з перших кроків, до власної обіцянки «не скурвитися» вона ставиться серйозно.

Депутати Верховної ради не завжди розуміються у тій сфері, щодо якої пишуть законопроекти. Таким спостереженням нардеп поділилася з журналістами. Серед прикладів законодавчої безграмотності Савченко навела закон про мобілізацію (у частині скасування призову для родичів загиблих в АТО), зміни до якого ВР внесла сьогодні. «Я не знаю, як цей закон не увійшов до закону про мобілізацію, я не розумію, чому цей закон створювали окремо… і я зрозуміла ще одне: Верховна Рада – тут люди, які, напевно, не дуже розуміються у тій сфері, на яку вони пишуть законопроекти», - заявила Савченко.

Під Радою характер свіжоспеченого нардепа випробувала на собі якась жіночка що заявила Надії Савченко про бажання «згноїти» таких, як вона». Про цей інцидент пише «Сєгодня». Вислухавши «люб’язності», Савченко відповіла: «Ти все сказала? Тобі полегшало?», розвернулась та пішла.

Фото

Втім, з бажаючими говорити без "наїздів" Савченко спілкувалася цілком мирно.

Фото: Владимир Тарасов, Укринформ

На роботу вона добиралася громадським транспортом. "Зараз мені було цікаво, чи зможу я проїхати в громадському транспорті, чи не закидають мене зараз квітами, а завтра камінням. Я здивована, і приємно здивована, і неприємно здивована", - поділилася з журналістами.

Юлия Тимошенко и Надежда Савченко во время заседания парламента / Фото: Владимир Тарасов, Укринформ

Фото: Владимир Тарасов, Укринформ

Під час свого першого виступу з трибуни ВР Савченко вибачилася перед матір'ю Вадима Пугачова «за те, що її син віддав життя за мою волю. Вибачте, що я жива, а ваша дитина мертва».

Й пообіцяла, що не дасть нардепам забути про учасників Майдану та бійців АТО, які віддають життя за Україну.

«Якщо хтось із вас був на кладовищі, то ви могли відчути все, що відчула я - вони не лежать, вони стоять. Вони стоять за Україну і не ляжуть в могилу, доки ми не отримаємо Україну, за яку померли вони і про яку мріємо ми», - сказала Савченко.

«Народ України не дасть нам сидіти в цих кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх», - додала вона.

Також вона, як і обіцяла, зняла з трибуни ВР банер зі своїм портретом й замінила його плакатом із зображеннями українських політичних в’язнів у Росії, а також полонених на Донбасі.

«Я знімаю свій портрет з трибуни і замінюю його обличчями хлопців, які будуть дивитися вам у вічі, які зараз ще сидять в тилу ворога і виборюють нашу Україну. Для того, щоби кожного разу, коли ви виступали на цій трибуні, ви дивилися їм у вічі і розуміли, що ви не маєте права не витягнути останнього з них», - заявила Савченко.

Фото: Владимир Тарасов, Укринформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-