Єврокомісія готує допомогу Україні для захисту від санкцій РФ

Єврокомісія готує допомогу Україні для захисту від санкцій РФ

Укрінформ
Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський наголосив, що у зв'язку з запровадженням економічних санкцій Росії проти України Європейська комісія працює над наступною програмою надання допомоги нашій державі.

Про це він заявив під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща в українському парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відсутність взаєморозуміння у цьому питанні (торговельно-економічні відносини - авт.) і низка санкцій,  запроваджених Росією проти України, призвели до того, що Європейська комісія працює над наступною програмою надання допомоги Україні. Одним з елементів будуть наступні торговельні преференції, зокрема додаткові контингенти, зокрема сільськогосподарські продукти. Розраховую, що Литва спільно з Україною підтримають роботу комісії стосовно технічної та фінансової підтримки для України, щоб вона пристосовувалася до стандартів ЄС», - заявив Карчевський.

Він також наголосив на Міжпарламентській асамблеї, що трьом країнам необхідно спільно протидіяти організованій злочинності, терористичним атакам, порушенням територіальної цілісності, які «обурюють світ протягом сталого часу».

«У Польщі ми матимемо нагоду порушити ці питання 8-9 липня на саміті НАТО. Це буде ключова подія з безпеки в цьому році не лише через питання України, конфлікту з Ісламською державою, а також у зв'язку зі зміцненням  східних флангів НАТО», - сказав маршалок Сенату Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-