Аваков каже, що списки журналістів - на совісті

Аваков каже, що списки журналістів - на совісті "Миротворця"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з послом ЄС Яном Томбінським і послом ФРН Крістофом Вайлем з приводу сайту "Миротворець" висловив точку зору, що ця ситуація має етичний бік і питання законності.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Між нами немає ніякого конфлікту, ми про все відверто поговорили, я сказав, що не можу впливати ані на сайт, наприклад, Укрінформу, ані на сайт "Миротворець", але у мене є своя особиста оцінка ситуації. Не як держслужбовець, а як політик, який займається МВС, я висловив свою точку зору, що тут є дві сторони медалі. Так, є питання безпеки, і якби я був головним редактором "Миротворця", то не публікував би ці списки. Але є питання етичне, а є питання законності", - сказав Аваков.

Він зазначив, що журналісти, які відвідали Україну, заїхавши в неї через Російську Федерацію, порушили українські закони, а ті, хто зайшов через український кордон, мали на це право.

Аваков також звернув увагу на той момент, що журналісти, отримуючи акредитацію у Гіркіна і Безлера з товаришами, не боялися надавати свої персональні дані визнаним терористам, а тепер переживають, що це стало комусь відомо.

За його словами, це був вибір журналістів, і тут не треба звинувачувати "Миротворець", бо він за півтора року роботи на ниві контрпропаганди зробив досить багато.

"Так, вони вдалися до такого юнацького максималістского вчинку. Але реальність така, що я не можу сказати всім радикально налаштованим людям: "Не робіть того чи цього", і мене всі послухають ... Разом з тим - очевидно: 1.Нацполіція розслідує факт будь-якої погрози журналістам з боку громадян України і діятиме превентивно і швидко - як тільки отримає такі факти. 2. У рамках порушеної кримінальної справи за ст. 182 КПК слідчі перевіряють, чи був порушений закон про персональні дані", - зазначив міністр.

Повну версію читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-