Герасимов став до роботи й просуває судову реформу

Герасимов став до роботи й просуває судову реформу

Укрінформ
Новопризначений представник Президента України у Верховній Раді Артур Герасимов вважає, що цього пленарного тижня потрібно розглянути президентські законодавчі ініціативи, спрямовані на реформування системи правосуддя.

Про це він повідомив під час засідання погоджувальної ради, інформує кореспондент Укрінформу.

"Перш за все це проект закону України про внесення змін до Конституції щодо правосуддя (№3524), спрямований на утвердження незалежності судової влади, посилення відповідальності перед суспільством, а також запровадження належних конституційних засад для кадрового оновлення судового корпусу", - сказав Герасимов.

Він також наголосив, що необхідно розглянути ряд законодавчих ініціатив глави держави, які є складовою співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"А саме, законопроект з реєстраційним №3768 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів у Цивільному та Господарському судочинстві. Також законопроект №2413а щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг. Крім того, необхідно підтримати урядові ініціативи щодо співпраці з МВФ", - сказав народний депутат.

Герасимов окремо відзначив, що необхідно включити до порядку денного внесений Президентом України законопроект щодо врегулювання правового режиму території, що зазнала забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-