Гройсман каже, що Бальчун уже в Києві

Гройсман каже, що Бальчун уже в Києві

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очікує, що контракт з новопризначеним керівником "Укрзалізниці" Войцехом Бальчуном буде підписаний уже наступного тижня.

Про це він заявив у п'ятницю після засідання організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Бальчун. - Ред.) уже в Україні, і я також очікую, що буде вже підписаний контракт, коли він має стати до виконання своїх обов'язків. Я дуже цього чекаю і маю надію, що наступного тижня це відбудеться", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що конкурси для залучення найкращих управлінців, "які будуть своїми діями розвивати економіку державних підприємств, що перебувають у дуже тяжкому стані", триватимуть.

Прем'єр також наголосив, що рівень оплати праці топ-менеджерів в українських державних компаніях має бути не вищим за відповідний показник у європейських компаніях.

"Ми маємо впорядкувати, в тому числі, і заробітну плату таких менджерів. Вони мають отримувати не більше, ніж отримують в европейських компаніях. Тому над цим питанням ще треба працювати", - наголосив він.

Раніше перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов розповів Укрінформу, що призначений Кабміном керівник ПАТ "Укрзалізниця" поляк Войцех Бальчун стане до виконання обов'язків за кілька тижнів. Нині ж завершується підготовка до підписання контракту та інших необхідних документів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 25 травня призначив Віталія Жураківського виконуючим обов’язки голови правління публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" до початку виконання головою правління зазначеного товариства своїх повноважень.

Кабінет Міністрів призначив Войцеха Бальчуна керівником ПАТ "Укрзалізниця" 20 квітня, а 16 травня він був представлений колективу компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-