Фейгін і Полозов готові взятися за справи інших українських політв'язнів

Фейгін і Полозов готові взятися за справи інших українських політв'язнів

Укрінформ
Російські адвокати Марк Фейгін і Микола Полозов, які захищали льотчика і народного депутата Надії Савченко, готові взятися за справи інших українських політичних в'язнів у РФ, якщо їм потрібна буде допомога.

Про це вони заявили на прес-конференції в Укрінформі.

 «Ми візьмемося за будь-кого, хто по-справжньому цього потребує», - сказав Фейгін.

На жаль, відзначив він, допомогти вже засудженим українцям вони не в змозі, оскільки вироки набрали чинності.  

«Роль адвоката зараз несуттєва. Що може зробити адвокат? Писати скарги. Ми строчимо вдень і вночі скарги з Миколою та іншими адвокатами», - розповів Фейгін.

Він наголосив, що ім'я підзахисного не має принципового значення, якщо людина невинна і потребує допомоги. Розповів, що не знав, хто така Савченко, поки не побачив сюжет про неї.

«Я подивився, якась зухвала дівчина-льотчик сидить, прикута наручниками. Я подумав, так, такій людині не можна не допомогти, це соромно. Треба братися за справу», - сказав адвокат Фейгін і нагадав, що разом з Полозовим він працював не лише над справою Савченко.

«Ми брали кейс Карпюка. У 2014 році ми разом у П'ятигорськ їздили, якщо раптом одного вб'ють, то другий залишиться, де суд заочно проходив... Карпюка ховали від усіх під час тортур, але ми його знайшли. І потім нам принесли папір, що нас з Полозовим вивели із справи», - повідомив він.

Як повідомлялося, в Російській Федерації, окрім Савченко, яка вчора повернулася на Батьківщину, знаходяться ще 11 українців-політв'язнів. На сьогодні Марк Фейгін є адвокатом правозахисника, українського політичного діяча, одного з лідерів кримськотатарського національного руху, голови Меджлісу Мустафи Джемілєва. А Микола Полозов - захисником кримськотатарського політика, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і сина Мустафи Джемілєва Хайсера, засудженого через вбивство з необережності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-