ЗНО: на апеляцію є лише п'ять днів, відлік пішов

ЗНО: на апеляцію є лише п'ять днів, відлік пішов

Укрінформ
Апеляцію на результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з української літератури, математики та історії України можна подавати протягом 5 днів починаючи з 26 травня.

Про це під час прес-конференції сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З сьогоднішнього дня кожен учасник ЗНО має право на подання апеляційної заяви. Подати цю заяву можна протягом 5 календарних днів з моменту оголошення результатів. Фактично останнім днем прийому апеляційних заяв є 30 травня», - сказав Карандій.

Він зазначив, що апеляційні заяви, які будуть подані після 30 числа, розглядатися не будуть. Апеляційні заяви, подані в зазначений термін, будуть розглянуті протягом 15 календарних днів.

Карандій також повідомив, що графік проведення наступних тестів основної сесії ЗНО залишається без змін і триватиме з 3 по 17 червня. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 14 червня по 4 липня.

Як повідомив директор УЦОЯО, цьогоріч найвищу кількість балів з тестування з української мови та літератури (104) отримали 66 осіб, з математики (62 бали) - 47 осіб, з історії України (94 бали)  - 22 особи.

Раніше директор київського центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що абітурієнти з 26 травня зможуть дізнатися про результати ЗНО.

"Сьогодні на інформаційних сторінках учасники зможуть знайти свої результати ЗНО, а ті, хто проходив державну підсумкову атестацію, так і оцінку підсумкової атестації. І якщо трапиться таке, що ви не будете згодні з тими результатами, які розміщено на інформаційних сторінках, ви зможете подати апеляцію в український центр. Хочу звернути увагу на те, що строки подання цієї апеляції дуже короткі", - сказала Сакаєва.

Нагадаємо, що в 2016 році для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, та за вибором абітурієнта з математики чи з історії України (період ХХ - початок ХХІ століття).

Як повідомляв Укрінформ, результати державної підсумкової атестації будуть доступні керівникам загальноосвітніх навчальних закладів на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 27 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-