Долю поліцейської місії для Донбасу вирішуватимуть у Відні - Клімкін

Долю поліцейської місії для Донбасу вирішуватимуть у Відні - Клімкін

Укрінформ
Мандат, склад, озброєння та повноваження майбутньої поліцейської місії для врегулювання конфлікту на сході України вирішуватиметься під час переговорного процесу у Відні за участю представників «нормандської четвірки» та ОБСЄ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який напередодні перебував у Парижі з робочим візитом.

«Справді, (вчорашній) день розпочався із зустрічі з міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марком Еро. Обговорювали, яким чином ми далі будемо просуватися у напрямку погодження основних параметрів (Спеціальної моніторингової. - Ред.) місії ОБСЄ, яким може бути розподіл повноважень і відповідальності між нею та майбутньою поліцейською місією. Загалом визначилися, як працювати далі на віденському майданчику стосовно місії», - сказав міністр.

За його словами, під час зустрічі в МЗС Франції вони з Еро обговорили результати переговорів лідерів "нормандської четвірки", що відбулись у понеділок уночі. Співрозмовники також зупинилися на необхідності гарантувати безпеку як передумову будь-якого розвитку ситуації та порушили питання виборчих модальностей. Клімкін також повідомив, що планує найближчими днями обговорити усі ці питання з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Дипломатичні джерела Укрінформу у Франції також повідомили подробиці переговорів, зокрема про те, що основною розмовною мовою міністрів Еро та Клімкіна під час зустрічі на Ке д'Орсе (в МЗС Франції) була німецька. Чинний міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції за освітою є викладачем німецької, а Клімкін тривалий час працював у Німеччині і вільно розмовляє цією мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-