Тимошенко про повернення Савченко: Наша політика почала новий відлік

Тимошенко про повернення Савченко: Наша політика почала новий відлік

Укрінформ
З поверненням Надії Савченко з російського полону в українській політиці розпочався новий відлік.

Про це заявила Юлія Тимошенко - лідер парлаемнтської фракції "Батьківщина", членом якої є Савченко, у середу в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це практично новий відлік української політики, це народження сильного лідера нашого нації. І всім, чим ми зможемо, наша команда, ми будемо їй допомагати, щоб вона якомога швидше увійшла в політику і взялася за справу", - сказала Тимошенко.

За її словами, у понеділок відбудеться погоджувальна рада в парламенті. Лідерка "Батьківщини" розраховує "буквально завтра" зустрітися з Савченко і спланувати спільну роботу.

Тимошенко також прокоментувала факт помилування Савченко президентом РФ: "Але це не милість і не крок назустріч (з боку) Кремля. Це перемога сили над слабкістю. Це перемога честі над безчестю. Це перемога високої духовності і моральності над лютістю оце повернення Наді".

Нагадаємо, у середу літак Президента України Петра Порошенка з народним депутатом Надією Савченко приземлився в аеропорту «Бориспіль».

Про обмін Надії Савченко на російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова стало відомо у середу. Літак з Савченко вилетів з Ростова-на-Дону до Києва, а літак з російськими спецпризначенцями прибув із Києва до Москви.

Раніше стало відомо, що Президент України Петро Порошенко помилував ГРУшників, а російський лідер підписав указ про помилування Савченко.

При цьому речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що з проханням про помилування Савченко звернулися родичі загиблих журналістів ВДТРК "з міркувань гуманності".

Фото: Данило Шамкін / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-