Генсек НАТО покликав Климпуш-Цинцадзе на зустріч

Генсек НАТО покликав Климпуш-Цинцадзе на зустріч

Укрінформ
Уряд України за кілька тижнів планує відновити роботи комісії із взаємодії з НАТО.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами свого візиту до штаб-квартири Альянсу у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз готується рішення про відновлення роботи урядової комісії із взаємодії з НАТО", - повідомила вона.

Віце-прем’єр нагадала, що такий координаційний орган діяв до того моменту, доки в Україні, за часів Януковича, було прийняте рішення про позаблоковий статус.

Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що Кабінет міністрів найближчими тижнями затвердить це рішення, і вона очолить комісію: "Через цю комісію ми зможемо проводити кращу координацію роботи трастових фондів НАТО, адже багато з них є на перетині різних відомств".

Окрім цього, за словами урядовця, вона дуже розраховує на залучення і підтримку громадських організацій, які займаються питаннями євроінтеграції, до процесу підготовки відповідних документів та проведення інформування громадян про Альянс.

Климпуш-Цинцадзе також повідомила, що на наступному тижні, на запрошення глави Альянсу Єнса Столтенберга проведе з ним зустріч та візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, яке скликається 1 червня на рівні послів.

За словами віце-прем’єра, під час засідання йтиметься про впровадження реформи сектору оборони і безпеки України після прийняття Стратегічного оборонного  бюлетеню, впровадження цивільного і демократичного контролю над військовими формуваннями, про підготовку до Варшавського саміту НАТО 8-9 липня за участю й Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-