Експерти виставили Порошенку оцінки за рік президентства

Експерти виставили Порошенку оцінки за рік президентства

Опитування
Укрінформ
Експерти під час опитування, проведеного Фондом  "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, оцінили діяльність Петра Порошенка протягом другого року перебування на посаді Президента на 4,5 бали за десятибальною шкалою.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорчук, повідомляє кореспондент агентства.

«Оцінили у 4,5 бала. Для порівняння, середня оцінка за перший рік президентства складала 5,3 бала», - сказав Сидорчук.

За його словами, основними досягнення Глави держави фахівці вважають зупинення ескалації бойових дій на Донбасі, виконання умов щодо впровадження безвізового режиму з ЄС, створення боєздатної армії, а також міжнародної підтримки. Крім того, фахівці згадують зміну уряду, збереження парламентської коаліції, продовження санкцій проти Росії, реформу поліції.

При цьому головними невдачами Порошенка вважають невдалу кадрову політику, відсутність прогресу у боротьбі з корупцією, провал реформи прокуратури, а також повільний хід системних реформ. Крім того, відсутність прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі, фігурування в офшорному скандалі, слабку позицію у «мінських» переговорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-