Прокурори просять для Карпюка і Клиха по 22 роки

Прокурори просять для Карпюка і Клиха по 22 роки

Оновлено
Укрінформ
У Верховному суді Чечні на процесі у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха прокурори попросили призначити їм покарання у 22,5 і 22 років позбавлення волі відповідно.

Про це написав у Фейсбуці журналіст Антон Наумлюк.

"Миколі Карпюку держзвинувачення зажадало 22 роки і 6 місяців ув'язнення в колонії суворого режиму. Станіславу Клиху - 22 роки. Карпюк подякував адвокатам, активістам у Росії, які його підтримують, проекту "РосУзнік". Клих відреагував дуже емоційно, кричав і заявляв, що його не було в Чечні ", - пише Наумлюк.

За його словами, оголошення вироку відбудеться 26 травня.

"Адвокати вимагали зняти звинувачення за всіма статтями по закінченню терміну давності, припинити переслідування", - додав журналіст.

Як повідомляв Укрінформ, російське звинувачення ставить в провину Карпюку та Кліху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони, нібито, зробили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 го в Грозному. Під час слідства до двох українцях довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. "Меморіал" визнав обох політв'язнями. Присяжні визнали звинувачення доведеним. Експерти кажуть, що довічний термін, який за чутками загрожував Карпюку, дуже ускладнив переговори щодо його повернення, які, як стверджує Ілля Новіков, вже почалися стосовно обох засуджених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-