У Полторака «5 вимог» до керівників військових вишів

У Полторака «5 вимог» до керівників військових вишів

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак озвучив п’ять основних вимог щодо зміни системи навчального процесу у відомчих навчальних закладах.

Про це він заявив під час проведення урочистостей з нагоди Дня науки у Національному університеті оборони України, повідомляє прес-служба МОУ.

"Сьогодні я ставлю п’ять основних вимог до керівного складу усіх вищих військових навчальних закладів", - сказав Полторак.

За словами міністра, наразі необхідно: оновити професорсько-викладацький склад (усі викладачі повинні мати практичний досвід участі в АТО та вміти приймати у стислі терміни важливі управлінські рішення); переглянути навчальні програми та адаптувати їх до вимог та загроз, які виникають сьогодні перед ЗСУ, а також адаптувати весь навчальний процес відповідно до положень Стратегічного оборонного бюлетеня щодо професіоналізації українського війська; військова наука має бути адаптована та слугувати покращенню застосування ЗСУ під час відбиття збройної агресії; створити достойну матеріально-технічну базу щодо забезпечення навчального процесу та планово і на постійній основі її удосконалювати.

Крім того, у навчальному процесі необхідно збільшити кількість практичних занять, а усі навчання і тренування треба проводити на військових полігонах з урахуванням практики, набутої під час ведення бойових дій в АТО.

"Я переконаний, що українські науковці підійдуть до виконання цих завдань зі всією відповідальністю та успішно виконають їх", — наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-