Клімкін: Рішення про «безвіз» планують ухвалити влітку

Клімкін: Рішення про «безвіз» планують ухвалити влітку

Укрінформ
Питання щодо відтермінування безвізового режиму для України не порушується.

Про це заявив міністр закордонних справ Українит Павло Клімкін в інтерв'ю Главкому.

"Розмови про можливе перенесення цього питання –  нісенітниця. Про відтермінування ніхто не каже. Зараз Європейський Союз одночасно обговорює питання безвізового режиму для чотирьох країн", - зазначив Клімкін.

За словами міністра, не порушується навіть питання, що Україна має проблеми з виконанням своїх зобов'язано у рамках цього процесу.

"Щодо України ніяких проблем в плані розуміння того, що ми виконали всі наші зобов’язання, немає. Та рішення приймається і Європейською Радою, і Європейським парламентом. У кожного є свої процедури, звичайно. Звісно, є європейські політики, які б хотіли "запакувати" це рішення. Але загальна позиція дуже чітка", - наголосив він.

Водночас Клімкін підкреслив, що ухвалення умов, за яких Європейська комісія зможе припиняти безвізовий режим в разі порушень цього режиму, є цілком реальним.

"В Брюсселі обговорюється процедура, яка може дозволити Європейській комісії припиняти безвізовий режим в разі дуже суворих порушень цього режиму – наприклад, якщо виникатимуть міграційні кризи. Ось це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів ЄС, але не глав МЗС, а, відповідно, міністрів внутрішніх справ. Тобто питання в міграційному менеджменті та розумінні того, якими будуть європейські рішення. Це обговорюватиметься. Ну і ключовим – оскільки це рішення є політичним – буде нарада Євросоюзу на найвищому рівні наприкінці червня", - зазначив він.

За його словами, рішення, щодо надання безвізового режиму Україні планується ухвалити влітку.

"Сподіваюсь, всі необхідні рішення щодо безвізового режиму для України будуть прийняті вже влітку", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-