Європейські міністри обурені порушенням прав кримських татар

Європейські міністри обурені порушенням прав кримських татар

Укрінформ
Глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін привернув увагу до численних рішень Комітету міністрів РЄ стосовно ситуації в Україні, які чітко визначають агресивну політику РФ як основний виклик цінностям Ради Європи.

Про це він заяви під час виступу на Міністерському засіданні Комітету міністрів Ради Європи яке проходило у місті Софія (Болгарія), інформує МЗС України. http://mfa.gov.ua/ua/press-center/news/47665-126-te-ministersyke-zasidannya-komitetu-ministriv-radi-jevropi-18-travnya-2016-r

"Головним сигналом української делегації став заклик до зміцнення солідарності європейських країн задля просування демократичних цінностей та запобігання повторенню помилок минулого. У цьому контексті глава зовнішньополітичного відомства України привернув увагу до численних рішень Комітету міністрів РЄ стосовно ситуації в Україні, які чітко визначають агресивну політику РФ як основний виклик цінностям Ради Європи", - йдеться у повідомленні.

Клімкін підкреслив, що ефективна відповідь на цей виклик є одним із найбільш нагальних безпекових завдань для всього континенту. Відповідно, саме солідарність країн та інституцій Ради Європи має допомогти припиненню російської агресії проти України.

Окрему увагу було приділено питанням необхідності моніторингу Радою Європи ситуації в РФ, дотримання чіткої позиції Організації щодо Криму у відповідності до основних принципів цілей РЄ, виконанню Мінських угод, зокрема у частині звільнення Надії Савченко та інших українських громадян, незаконно ув’язнених в РФ.

Глави зовнішньополітичних відомств країн-членів РЄ продемонстрували всебічну підтримку України, її територіальної цілісності та суверенітету.

Було відзначено, що спроба Російської Федерації анексувати Крим та російська агресія на Донбасі підривають фундаментальні цінності Ради Європи як панєвропейської організації, яка була створена для встановлення миру на європейському континенті, досягнення більшого єднання між державами Європи, збереження та втілення у життя демократичних ідеалів і принципів.

Особливе обурення учасників засідання викликали факти порушення прав національних меншин в окупованому Криму, і зокрема кримських татар. У сумну річницю депортації кримськотатарського народу пролунав чіткий заклик вжити всіх можливих заходів для недопущення повторення цієї трагедії у майбутньому.

У рамках участі у Міністерському засіданні КМ РЄ Клімкін також провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема, з Генсекретарем Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-