Суддя Вовк розказав, для чого зустрічався з нардепом від БПП

Суддя Вовк розказав, для чого зустрічався з нардепом від БПП

Укрінформ
Голова Окружного адмінсуду міста Києва (ОАСК) Павло Вовк заявляє, що зустрічався з народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка" Олександром Грановським, щоб обговорити, зокрема, питання обрання суддів, в яких сплив 5-річний термін повноважень, на посади безстроково.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ОАСК.

Як зазначається у повідомленні ОАСК, з метою недопущення поширення недостовірної інформації про причини зустрічі з народним депутатом Олександром Грановським голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк надав відповідь на запит програми "Схеми" та повідомив, що з народним депутатом Олександром Грановським він провів "одну із звичайних робочих зустрічей, які можуть відбуватися між представниками однієї чи різних гілок влади і передбачають обговорення нагальних проблем".

"Одним із таких питань в адміністративному судочинстві на сьогодні залишається питання обрання суддів, в яких закінчився 5-річний термін повноважень, на посади безстроково. Я, як голова суду, відповідно до ст.24 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", представляю суд як орган державної влади у зносинах з іншими органами влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами. Крім того, я занепокоєний ситуацією, яка на сьогодні склалась у суді через невирішення питання призначення суддів на посади безстроково та негативно позначається на строках розгляду справ, підриваючи довіру до суду в суспільстві", - цитує прес-служба слова Вовка.

Він також зазначив, що до повноважень Комітету з питань правової політики та правосуддя, членом якого є народний депутат Грановський, окрім всього іншого, належить і питання обрання суддів на посади безстроково.

"Думаю, не стане новиною той факт, що 2/3 суддів Окружного адміністративного суду міста Києва вже більше року залишаються без повноважень, а по всій Україні ця цифра сягає понад 710 суддів. Але судді не сидять склавши руки. Про наявність проблем із призначенням парламентом кандидатів на посаду судді безстроково неодноразово звертали увагу Президента України, Голови Верховної Ради України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів як голова Верховного суду України, так і голови вищих спеціалізованих судів. Крім того, на необхідності вирішення питання із довготривалим непризначенням кандидатів на посаду судді безстроково наголошувала і Рада суддів України. Нещодавня моя зустріч із народним депутатом профільного комітету і мала на меті обговорити ситуацію, що на сьогодні склалась у суддівському корпусі", - наголосив Вовк.

Він також нагадав, що народні депутати є суб’єктами законодавчої ініціативи, і обговорення з ними проблематики недосконалості окремих законодавчих актів та пропозицій щодо необхідності внесення до них змін є нормальною практикою серед органів державної влади. "Такі зустрічі як з керівництвом профільного комітету парламенту, так і з його членами, а не лише Олександром Грановським, проводяться за моєю ініціативою чи ініціативою інших суддів Окружного адміністративного суду міста Києва нерідко", - додав Вовк.

Раніше ЗМІ повідомляли, що знімальна група програми "Схеми" зуміла зафіксувати, як народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" Олександр Грановський провів кілька зустрічей з впливовими людьми в елітному київському ресторані. Співрозмовником депутата, серед інших, став голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Фото: oask.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-