Перенесенням Лук'янівського СІЗО зацікавився євробанк - Мін'юст

Перенесенням Лук'янівського СІЗО зацікавився євробанк - Мін'юст

Укрінформ
Міністерство юстиції проводить консультації з Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно проекту з перенесення Лук'янівського СІЗО на умовах державно-приватного партнерства.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тривають консультації з Європейським банком реконструкції та розвитку, який бажає виступити гарантом у цьому процесі та підтримати того інвестора, який переможе. В результаті це надасть цьому процесу серйозної ваги", - сказала Севостьянова.

За її словами, є зацікавленість цим проектом у національних та іноземних інвесторів. "Ми надаємо їм детальну інформацію про саму будову, яка є на сьогодні у центрі Києва, про ту землю, яка за межами. Вони аналізують свої можливості і готуються у подальшому до участі у конкурсі", - додала заступник міністра.

Сьогодні Кабінет міністрів України схвалив концепцію реформування пенітенціарної системи. За словами Севостьянової, нова структура передбачає зменшення кількості атестованих співробітників в системі з нинішніх 77% до 28%.

"Це означає, що всі чиновники, бюрократи, які сьогодні сидять в центральному апараті, які, за нашою інформацією, отримують по 400% премій щомісяця, вони з’їдають весь бюджет. І ті люди, які дійсно працюють в установі в жахливих умовах, отримують дуже маленькі заробітні плати", - зазначила посадовець.

Крім того, запевнила вона членів уряду, реформа передбачає збільшення заробітних плат атестованим співробітникам, які працюють в установі виконання покарань. Зміни дозволять через прозорі конкурси оновити систему пенітенціарної служби. Зокрема, у Мін’юсті розраховують, що до системи прийдуть понад 20% людей з юридичною освітою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-