Рада може скасувати податки на

Рада може скасувати податки на "благодійні" sms

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект №2297 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 252 народних депутати.

«Благодійні текстові повідомлення - один з найсучасніших інструментів збирання благодійних пожертв, який набув популярності у світі. Простий і зручний у використанні, він дає користувачеві мобільного телефону змогу у будь-який час, у будь-якому місті підтримати добру справу», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Запропоновані законопроектом зміни дозволять звільнити благодійні текстові повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми і дасть можливість операторові телекомунікацій компенсувати податки, що були сплачені в момент отримання ним безпосередньо від абонента.

Також народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 3467 щодо внесення відповідних змін до Податкового кодексу України для створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень. Цим законопроектом запропоновано внести зміни до Податкового кодексу та звільнити від 20 відсотків ПДВ благодійні текстові повідомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-