Рада провалила законопроект про «злодіїв у законі»

Рада провалила законопроект про «злодіїв у законі»

Укрінформ
Народні депутати не підтримали законопроект №1188 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності для «злодіїв у законі» та злочини, вчинені злочинними угрупованнями».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у першому читанні законопроект підтримали лише 178 нардепів, а пропозицію повернути автору на доопрацювання підтримали лише 210 нардепів з мінімально необхідних 226 голосів. Тому цей проект закону вважається відхиленим.

Як повідомив один з авторів законопроекту, народний депутат із фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, наразі в українському законодавстві відсутній термін «злодія в законі».

«Через це відбуваються ситуації, в яких «злодіїв у законі» практично неможливо покарати, привести до відповідальності. Вони самі особисто не здійснюють жодних правопорушень, при цьому управляють діяльністю злочинних угруповань. Для цього є напрацьований законопроект, щоб ідентифікувати і внести в законодавче поле термін «злодія в законі» за прикладом грузинського законодавства», - сказав Геращенко.

Він нагадав, що після введення в грудні 2003 року аналогічного терміну в законодавство було знищено засилля «злодіїв у законі».

«Потім вони з Грузії перебралися до нас в Україну, і тепер нашим правоохоронним органам доводиться з ними боротися. Проте переважно їх доводиться лише висилати за кордон, тому що відсутні докази їхньої вини у повній мірі. Цей законопроект дозволяє врегулювати дану ситуацію і підвищити безпеку наших громадян», - пояснив Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-