Рада ЄС розгляне

Рада ЄС розгляне "безвіз" для українців 10 червня – джерело

Укрінформ
Рада Євросоюзу з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання скасування візових вимог для громадян України на своєму засіданні 10 червня.

Про це кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомив співробітник керівної інституції ЄС.

«Імовірно, що це питання буде розглянуте на засіданні 10 червня. Матимемо підтвердження про це наступного тижня, коли буде сформований порядок денний зустрічі міністрів юстиції та внутрішніх справ», - розповів співрозмовник агентства.

Він зауважив, що Рада ЄС також чекає на позицію у питанні скасування візового режиму для українців від Європарламенту.

Водночас профільний комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ законодавчого органу ЄС може розглянути це питання на своєму черговому засіданні лише 23-24 травня. Його порядок денний також не сформований.

Як відомо, Євросоюз має високий рівень політичної волі скасувати візові вимоги для короткострокових подорожей українських громадян, які мають паспорти з біометричними даними, країнами Шенгенської зони.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія 20 квітня подала до Ради ЄС та Європарламенту законодавчі пропозиції скасувати візовий режим для громадян України. У документі наголошується, що українська сторона виконала усі критерії плану дій з візової лібералізації. ЄС не висуває до України жодних інших політичних вимог щодо затвердження безвізового режиму. Водночас Рада ЄС на своєму засіданні 20 травня планує схвалити пропозиції Єврокомісії щодо перегляду механізму призупинення або скасування в ЄС режиму візової лібералізації для усіх третіх країн. Йдеться про спрощення цієї процедури у випадку наявності загрози збільшення потоків нелегальних мігрантів та біженців з третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-