Гройсман оголосив

Гройсман оголосив "війну" фармацевтичній і горіховій мафії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв здолати чиновницькі бар'єри для ввезення в Україну ліків за нормальною ціною, а також для вивезення горіхів, назвавши їх викликами для нового уряду.

Про це він заявив у зверненні на своїй сторінці у Фейсбуці, інформуючи про порядок денний уряду цього тижня.

"Для того, щоб ввезти ліки нормальні за нормальною ціною, так, як споживають їх на ринках Європи, потрібно здолати численні бар'єри, які штучно створені чиновниками. Це є абсолютно неприпустимо, тому що чиновники іноді створюють такі проблеми, які є штучними, і фактично роблять неконкурентне середовище в нашій країні. Від цього хто страждає? Безпосередньо споживач. Тому такі бар'єри треба руйнувати і ми їх зруйнуємо", - підкреслив Гройсман.

Він також назвав абсолютно неприпустимими дії так званої горіхової мафії, яка все робила для того, аби заблокувати імпорт горіхів.

"Вдумайтесь, люди вирощують свою власну продукцію, наприклад горіхи, хочуть імпортувати, продати їх за кордон за валюту, валюту ввезти в Україну. А не можуть це зробити, тому що деякі чиновники починають вимагати якісь довідки, якісь сертифікати про погодження і таке інше. Вибачте, але це є абсолютно неприпустимо. Тому і ці бар'єри треба зруйнувати для того, щоб національна економіка розвивалася", - наголосив Прем'єр.

Він підкреслив, що ті країни розвиваються, де є правила, які ніхто не порушує, і всі рівні перед законом.

"Це виклики для нового уряду, для парламенту, для коаліції. Але ми здолаємо ці виклики. І я переконаний у тому, що ми зробимо таку систему, яка дозволить національній економіці розвиватися", - запевнив Гройсман. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-