Бальцерович: Вже багато зроблено, але більшість суспільства про це не знає

Бальцерович: Вже багато зроблено, але більшість суспільства про це не знає

Укрінформ
Співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович наголосив, що в Україні вже багато що зроблено, але через проблеми комунікацією про це мало хто знає.

Про це він сказав у програмі "Погляд" на "5 каналі".

"Є дуже важливе завдання по комунікації суспільства тут і на Заході, тому що досить багато вже зроблено, не все, звичайно. Це невідомо більшості суспільства", - наголосив політик.

Як приклад Бальцерович навів те, що незалежності України загрожувала залежність щодо імпорту з "Газпрому".

"Кілька років тому Україна імпортувала більше 40 мільярдів кубометрів. Цього року майже нуль – це величезний крок. Настала диверсифікація експорту. Я пам'ятаю, у 1989 році 54% українського експорту йшло у колишній Радянський Союз. Тепер менше 20%. Більшість вашого експорту йде на Захід, йде в Туреччину і в Китай. Це величезна перебудова економіки", - резюмував він.

Бальцерович наголосив, що наразі українцям і західним партерам необхідна конкретика в діях, а не декларування цілей: "Поки я знаю, що багато людей в Україні чекають конкретних речей, не декларацій. Те саме можна сказати про західних спостерігачів, навіть друзів України". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-