Заступник міністра інформполітики - проти закриття сайту

Заступник міністра інформполітики - проти закриття сайту "Миротворець"

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова виступила проти припинення діяльності сайту "Миротворець".

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

"Я проти закриття проекту "Миротворець". Завжди до ситуації зі списком журналістів вважала його корисним та ефективним для України. Єдине, що я в них просила останні 3 дні, - прибрати списки журналістів. Тому що це шкодить інтересам України", - зазначила вона.

Раніше координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук назвав переслідування "Миротворця" ударом по національній безпеці України.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація сайту "Миротворець" вирішила закрити сайт через негативну реакцію на публікацію списку журналістів, акредитованих терористичними організаціями "Д/ЛНР".

Нагадаємо, 10 травня сайт «Миротворець» опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих Д/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен. Представники українських та міжнародних медіаорганізацій висловили різке обурення цим фактом. Відповідну заяву представників ЗМІ підтримала і Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Столична прокуратура, у свою чергу, порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їхніх персональних даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-