Гройсман розповів президентові ПАРЄ про пріоритети уряду України

Гройсман розповів президентові ПАРЄ про пріоритети уряду України

Укрінформ
Новосформований уряд України налаштований на проведення масштабних реформ.

У цьому Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта на зустрічі у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

За словами Гройсмана, в уряді вперше створено посаду віце-прем'єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а також міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. "Це свідчить про пріоритети роботи, які стоять перед урядом. Я переконаний, що у цьому напрямку у нас будуть успіхи", - зазначив він.

Прем'єр-міністр зауважив, що уряд націлений на масштабну боротьбу з корупцією. Також у фокусі уваги Кабінету Міністрів - боротьба з інституційною слабкістю, продовження децентралізації влади, проведення реформ у судовій та економічній сферах, публічної приватизації, а також виконання міжнародних зобов'язань України, зокрема у рамках Програми співпраці із МВФ та Угоди про Асоціацію із Європейським Союзом.

У зв'язку з призначенням учора Генерального прокурора Гройсман покладає сподівання на те, що "багато речей буде змінено позитивно".

Глава уряду також поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі та у Криму та систематичне порушення агресором прав людини, зокрема кримських татар. "У цьому напрямку нам потрібно бути дуже рішучими, щоби навести лад", - підкреслив він.

Прем'єр-міністр наголосив, що необхідно продовжити санкції щодо Російської Федерації. "Послаблення санкцій має відбутися лише тоді, коли агресор відійде з української території і виконає усі необхідні зобов'язання у рамках Мінських домовленостей, а також поверне територію Криму, захоплену військовим шляхом", - заявив він.

У свою чергу президент ПАРЄ запевнив, що Парламентська Асамблея Ради Європи готова надавати Україні усю необхідну підтримку на шляху досягнення нею миру та добробуту. ПАРЄ також уважно стежить за ситуацією навколо утримання у Росії народного депутата України Надії Савченко.

Аграмунт зазначив, що в Асамблеї готується низка звітів щодо ситуації в Україні, зокрема щодо юридичних аспектів ситуації із українськими громадянами на окупованих територіях, її гуманітарних наслідків, а також щодо боротьби з корупцією. У цьому контексті він зазначив, що ПАРЄ вітає дії України, спрямовані на подолання корупції.

Фото: прес-служба Кабінету Міністрів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-