Порошенко каже, що «списку Луценка» не існує

Порошенко каже, що «списку Луценка» не існує

Укрінформ
У новопризначеного генерального прокурора Юрія Луценка відсутній попередній список осіб, стосовно яких відкриватимуться кримінальні провадження.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час представлення Луценка колективу ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене, так як і в Юрія Віталійовича, немає заздалегідь сформованого посадочного списку", - запевнив він.

Президент також зауважив, що у генпрокурора достатньо повноважень, аби довести розпочаті в ГПУ резонансні справи до завершення.

"Дуже був задоволений вашим вчорашнім твердженням про те, що ви збираєтеся сконцентрувати свої зусилля на розслідуванні злочинів Майдану. Можу сказати, що два роки - достатній термін, аби уже дати віповідні результати. Особливо звертаюся до тих, хто керує зараз цими процесами. Не прикриваючись ані політичними, ані іншими якимись причинами, у вас розв'язані руки. Дайте результат", - наголосив Порошенко і підкреслив, що не має наміру втручатися в роботу прокуратури.

Глава держави відзначив, що саме із розслідування злочинів проти Майдану має розпочинатися процес відновлення довіри суспільства до прокуратури.

"Особливо, якщо ви ефективно скористаєтеся тими додатковими можливостями, які зараз вам надає законодавство. А щойно з'являться перші ознаки відновлення довіри, ми зможемо пояснити суспільству і необхідність збільшення платні і подальші кроки, які ми плануємо здійснити у прокуратурі", - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Верховна Рада внесла зміни до законодавства, якими надала Юрію Луценку право очолити ГПУ не маючи юридичної освіти. Того ж дня Президент після згоди парламенту призначив Луценка генеральним прокурором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-