Україна й Туреччина обговорили військову співпрацю

Україна й Туреччина обговорили військову співпрацю

Укрінформ
Україна і Туреччина мають великий потенціал для розвитку взаємодії у різних секторах, зокрема у сферах економіки,  енергетики та в оборонній сфері, що сприятиме підвищенню обороноздатності України.

Про це заявив у четвер Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із міністром національної оборони Турецької Республіки Ісметом Їлмазом, на якій сторони обговорили перспективи поглиблення двостороннього співробітництва країн, зокрема у військово-технічних та торговельних сферах, повідомляє Урядовий портал.

"Радий тому, що за останній час ми маємо дуже якісне покращення нашої двосторонньої співпраці, і вірю в те, що ми зараз закладаємо основи поглиблення нашої взаємодії - і політичної, і економічної, і в оборонній сфері", - заявив  Гройсман.

За його словами, Туреччина є одним з головних партнерів України. Разом дві країни мають великий потенціал для розвитку взаємодії у різних секторах, зокрема у сферах економіки та енергетики. Також є перспективним співробітництво в оборонній сфері, що сприятиме підвищенню обороноздатності України.

"Поглиблюємо наші відносини, розширюємо торгівельний компонент, підходимо до підписання зони вільної торгівлі, і ми готові до подальшого поглиблення взаємодії у всіх сферах", - заявив Прем'єр-міністр.

Міністр національної оборони Турецької Республіки запевнив, що Туреччина продовжить підтримку України у досягненні нею миру і процвітання.

"Ми сприймаємо Україну як одного з найважливіших партнерів у регіоні", - зауважив Їлмаз.

Він повідомив, що об'єм торгівлі двох країн минулого року сягнув 4 млрд. доларів, та водночас висловився за здійснення заходів для досягнення вищих показників.

Крім того, Їлмаз підтримав ідею закінчення переговорів між країнами про вільну торгівлю до кінця року. Це також сприятиме зростанню обсягів інвестицій з Туреччини до України, зазначив він.

Міністр національної оборони Турецької Республіки також підкреслив потенціал двох країн у розвитку військово-технічного співробітництва та технологій оборонно-промислового комплексу.

"Чорне море не розділяє, а, навпаки, об'єднує наші країни. Співробітництво у цій сфері буде корисним як для Туреччини, так і для України", - підкреслив Їлмаз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-