Фейковий «парад» у Донецьку свідчить, що нічого не відведено - Порошенко

Фейковий «парад» у Донецьку свідчить, що нічого не відведено - Порошенко

Укрінформ
Нам потрібне реальне виведення російської військової техніки з Донбасу, бо підготовка до так званого "параду" у Донецьку свідчить про те, що нічого не відведено.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції «Перша хвилина Миру» у День пам’яті та примирення у Музеї історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-яким крокам з політичного врегулювання має передувати відчутний прогрес у питаннях безпеки. Йдеться, насамперед, про реальне припинення вогню, хоча останнім часом ми спостерігаємо різке скорочення обстрілів. Реальне виведення російської військової техніки, а не те, що ми побачимо на так званому фейковому «параді» у Донецьку, який свідчить про те, що нічого не відведено. Повний доступ ОБСЄ до всіх окупованих територій, включаючи лінію зіткнення, склади і неконтрольовану ділянку україно-російського кордону. Лише потім можна говорити про те, що можемо проводити місцеві вибори – лише у повній відповідності до українського законодавства і до критеріїв та стандартів ОБСЄ», - сказав Президент.

Порошенко підкреслив: він переконаний у вірності дій України і безальтернативності мінських угод. Доказами є мирне небо над переважною більшістю території України, і те, що ворог зараз заблокований на далеких східних рубежах.

«Моя мета - політико-дипломатичним шляхом повернути Україні весь Донбас, а потім – Крим. Простих рішень, на жаль, нема, але я з цієї складної дороги звертати не збираюся», - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-