РФ випробовує нові підводні човни для посилення у Криму

РФ випробовує нові підводні човни для посилення у Криму

Укрінформ
В Росії, у Баренцовому морі, продовжується випробування бойових систем нових підводних човнів проекту 636.3, які після цього будуть введені у Крим для посилення Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки МОУ.

"Командування ЗС РФ продовжує випробування бойових систем нових підводних човнів, які будуть введені до складу Чорноморського флоту.

6 травня ц.р. з акваторії Баренцового моря екіпажем дизель-електричного підводного човна “Старый Оскол” проекту 636.3 “Варшавянка” виконано пуск з підводного положення крилатої ракети морського базування з універсального корабельного стрільбового комплексу “Калибр-ПЛ” (дальність пуску – 1200 км) по цілі на полігоні “Чижа” (півострів Канін Ніс, Архангельська обл.)", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, на озброєння 4 окремої бригади підводних човнів російського ЧФ мають надійти шість дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3.

На теперішній час ЧФ передано п’ять підводних човнів: “Новороссийск”, “Ростов-на-Дону” - перебувають у ВМБ Севастополь; “Старый Оскол”, “Краснодар”, “Великий Новгород” - перебувають на випробуваннях.

"Передача шостого підводного човна “Колпино” запланована до кінця 2016 р.", - уточнили в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-