Росія порушила принципи світового порядку – Блінкен

Росія порушила принципи світового порядку – Блінкен

Укрінформ
Росія порушила основоположні принципи міжнародного права.

Про це заявив у Польщі заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, повідомляє Радіо Свобода.

У своєму виступі у Варшавській публічній бібліотеці він вказав на проведення фіктивного референдуму та спробу анексії Криму, розгортання важкого озброєння й тисяч військових уздовж міжнародних кордонів, підтримку бойовиків, яких контролює Москва.

За словами Блінкена, такі дії порушують "те, що кордони і територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили; те, що невід’ємним правом громадян у демократичному суспільстві є ухвалення щодо майбутнього своєї країни; те, що всі члени міжнародної спільноти пов’язані спільними правилами і мають заплатити за невиконання взятих на себе зобов’язань".

"Ці принципи виходять за межі України, виходять за межі Європи. Вони є фундаментальними правилами, які лежать в основі міжнародного порядку, який ми разом прагнемо будувати, підтримувати і за потреби змінювати. Заперечуючи їх, Росія прагне розділити наш трансатлантичний альянс, підірвати нашу єдність і сприяти невдачі демократичних держав", – наголосив американський високопосадовець.

Він підтвердив, що незмінною з боку США є підтримка України, а санкції щодо Росії мають тривати до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків на Донбасі та анексії українського Криму. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є "добровольці", а окупація Криму є "відновленням історичної справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-