Ващиковський: Провина за невиконання Мінська - лише на Росії

Ващиковський: Провина за невиконання Мінська - лише на Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє, що у невиконанні Мінських угод винна насамперед Росія.

Про це він сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода" після зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки та країн "Східного партнерства" у Празі.

"Україна не може бути винною за невиконання Мінська. Бо головна вина лежить на російській стороні. Росія ж не виходить з Донбасу, Росія не перестає стріляти на Донбасі, Росія не йде з Криму, навіть навпаки, чим далі то все більше російських озброєнь завозиться до Криму. Тому головна вина лежить на Росії. Ну, але були заклики до України, щоб робила те, що може у втіленні реформ. Ми говорили про реформи, але вони, однак, повільно просуваються", - заявив Ващиковський.

Нагадаємо, Україна і Захід неодноразово закликали Росію припинити дестабілізацію на Донбасі й у Криму. Проти Москви запровадили санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

Росія заперечує причетність до подій на сході України. Москва, зокрема, стверджує, що в окупованій частині Донбасу немає російських військ, а тільки "добровольці".

Мінські угоди, серед іншого, передбачають виведення всіх іноземних формувань, військової техніки з території України і передачу Києву повного контролю за російсько-українським кордоном на Донбасі.

Фото: рap.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-